Kuzhina & Përgatitja

Ne kuzhinat e restoranteve tona kryejme kontrolle ditore per te garantuar sigurine dhe higjienen. Po ju japim nje pershkrim te 5 pikave kyçe te kuzhines:

PERGATITJA

 • Tek stacioni i pjekjes i kushtojme vemendje te vecante temperatures se pjekjes.
 • Temperatura e piastrave kontrollohet cdo mengjes para hapjes.
 • Temperatura maksimale eshte 215°C  dhe minimale 174°C. Aparate kontrolli jane te mberthyera tek piastra e poshtme dhe nje tek piastra e siperme.
 • Gjithashtu kryejme teste per kontrollin e temperatures se brendshme te mishit per te garantuar sigurine maksimale. Temperatura e brendshme e hamburgerit duhet te jete 69°C.
 • Tek furrat e picave i kushtojme vemendje te veçante temperatures se pjekjes se picave.
 • Temperatura e furrave  kontrollohet çdo mengjes para hapjes.
 • Po keshtu veprojme me te gjitha pajisjet qe perdorim per pergatitjen e produkteve te tjera si paninet, patatet, produktet e pules, sufllaqet, tostet, clubsandwich-et, makaronat, etj.

 

a3

KOHA E DOREZIMIT (KOHA E SERVIRJES SE PRODUKTEVE)

 • Hamburgerat, picat si dhe produktet e tjera qe servirim, pasi pergatiten dhe ambalazhohen, vendosen ne nje kabinet ngrohes i ekspozuar qe quhet bindollap, ne temperaturen 65°C/ 66°C, dhe sherbehen brenda 10 minutave.
 • Pasi kalojne 10 minuta, produktet nuk shiten me, per te garantuar qe te mos ndryshojne cilesite,  butesia dhe aroma. Eshte pergjegjesia e punonjesit te prodhimit qe te pergatise sasine e duhur, ne baze te porosive, per te reduktuar ne minimum humbjet.
 • Patatet nuk ruhen me teper se 7 minuta, ne menyre qe te sherbehen kur jane ende te ngrohta e me arome.
 • Perjashtim bejne vetem produktet me baze pule ose te ndryshme si sallatat, te cilat pergatiten vetem me porosi.
 • Timeri (kohematesi) te lejon te respektosh me perpikmeri keto afate dorezimi te produkteve tek klienti.

a4

KONTROLLI I CILESISE SE VAJRAVE

Vaji qe perdorim eshte palme qe eshte produkt i percaktuar per skuqjen e patateve dhe koyoletave te pules
E mbajme vazhdimisht nen kontroll dhe nepermjet nje sistemi te kompjuterizuar  monitorohet pa nderprerje temperatura.
Edhe cilesia e vajit kontrollohet cdo dite me nje aparat te posacem te sofistikuar, i cili na tregon se kur duhet ta filtrojme dhe ta nderrojme vajin. Kur behet nderrimi i vajit zevendesohet e gjitha sasia.

HIGJIENA

a5

Personeli i kuzhinave tona respekton rigorozisht te gjitha rregullat e kontrollit te higjienes dhe pastertise, duke filluar qe nga veprimet e thjeshta sic eshte detyrimi per te lare duart minimumi cdo nje ore me sapun higjenizues, perdorimi i dorezave njeperdormishe gjate prekjes se drejtperdrejte te mishit si dhe perdorimi i spatulave apo kapeseve pas pjekjes se tij.

ZINXHIRI FTOHES (HALLKAT E SISTEMIT FTOHES)

a6

Eshte nje objektiv per te gjithe: te respektojne hallkat e zinxhirit ftohes. Temperatura e cdo produkti mbahet vazhdimisht nen kontroll gjate te gjitha fazave te shperndarjes, magazinimit dhe ruajtjes. Pasi mberrijne ne restorant, mallrat ruhen rigorozisht ne temperatura te caktuara, sipas llojit te tyre.
Produktet ushqimore nuk ruhen asnjehere per kohe te gjata, per te garantuar freskine dhe cilesine e tyre.